Moeite met de digitale overheid? Bibliotheek Midden-Drenthe helpt!

Communicatie met de overheid gaat steeds meer via het internet. Overal moet je tegenwoordig digitale formulieren voor invullen. Vind je dat lastig, maar wil je het wel graag zelf doen? Dan is er de gratis cursus Digisterker in de bibliotheken van Beilen, Smilde en Westerbork. Je leert in deze cursus stap voor stap hoe je handig en veilig informatie kunt vinden en hoe je digitaal iets bij de overheid regelt.

Hoe werkt het?

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur. Er doen maximaal 6 cursisten mee aan de cursus. In de cursus ga je zelf heel praktisch aan de slag met oefeningen. Hoe vraag je een DigiD aan en hoe gebruik je die? De websites van bijvoorbeeld het UWV en de Belastingdienst komen aan de orde. Ook krijg je te zien wat de overheid al over je weet, zoals bijvoorbeeld de opbouw van de AOW. Speciale aandacht is er voor de website van de gemeente Midden-Drenthe: hoe maak je digitaal een afspraak, Bereken uw recht, hoe geef je een verhuizing door enz.

Werkboek en certificaat

Bij de cursus hoort een gratis werkboek. Twee gecertificeerde docenten leggen de lesstof en de voorbeelden stap voor stap uit er staan veel oefeningen in het boek. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Wie kan meedoen?

De cursus is bedoeld voor iedereen die zelf zijn zaken met de overheid digitaal wil kunnen regelen. Je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn. Deelname is gratis, maar het is wel nodig dat je enige ervaring hebt met computers en internet.
Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier  of via het belangstellingsformulier als er nog geen nieuwe cursus gepland is.rsus op een andere locatie in Midden-Drenthe?nformeer bij de Bibliotheek naar de mogelijkheden.