De bibliotheken in Midden-Drenthe organiseren in augustus en september workshops Muziek op Schoot. Dit in het kader van de Week van de Alfabetisering ( 9 t/m 15 september 2019). Voorgaande jaren bleken deze workshops een groot succes. Het is meteen de start van de Kind- en Oudercafes in alle bibliotheken.

De workshops Muziek op Schoot worden gegeven door Lauri Bruins, docent algemene muzikale vorming. Tijdens de Kind- en Oudercafés staat taal centraal. Voorlezen aan kinderen kan al op heel jonge leeftijd, zelfs al aan baby’s. Ook door liedjes te zingen met je kindje zal je kindje woorden horen en klanken herkennen. Dit is erg goed voor de taalontwikkeling.

De workshops zijn op: vrijdagmorgen 30 augustus in Beilen, woensdagmorgen 4 september in Westerbork en op dinsdagmorgen 10 september in Smilde. Aanvang is iedere keer 9.30 uur en de workshop duurt tot ongeveer 10.30 uur.

Kom gezellig samen met je (oppas) kindje naar de bibliotheek en doe mee! Opgave is niet noodzakelijk, maar wel heel prettig.

Vanaf oktober zijn de Kind- en Oudercafés op de eerste woensdag van de maand in Westerbork, de tweede dinsdag van de maand in Smilde en de derde vrijdag van de maand in Beilen.