Verfilming van het gelijknamig boek van A.F.Th. van der Heijden

Tonio, de bijna 22-jarige zoon van een schrijver, wordt nabij het Amsterdamse Vondelpark geschept door een auto. Hij wordt naar het AMC vervoerd, waar hij nog diezelfde dag overlijdt.

De schrijver en zijn vrouw zoeken naar een reconstructie van de laatste levensdagen van hun zoon, die tevens enig kind is. Pas maanden later durft de schrijver de plaats van het ongeval te bezoeken.

Tonio is een Nederlandse film uit 2016, geregisseerd door Paula van der Oest en gebaseerd op het gelijknamig boek van A.F.Th. van der Heijden. Met Pierre Bokma en Rifla Lodeizen.

Prijzen & nominaties

De film werd geselecteerd als Nederlandse inzending voor de beste niet-Engelstalige film voor de 89ste Oscaruitreiking. De film werd in november 2016 bekroond met een Gouden Film, omdat deze meer dan 100.000 bezoekers heeft getrokken. De film werd genomineerd voor zeven Gouden Kalveren, waarvan de film er één won (voor beste montage)

Toneelbewerking

Op donderdag 13 februari is de toneelbewerking van het boek te zien in het Atlas Theater. Ignace Cornelissen maakte een bewerking voor toneel, even indrukwekkend en rauw als het boek. Hij regisseert een topcast – met Porgy Franssen en Jacqueline Blom – voor een vertolking die nog dagenlang door uw hoofd zal spelen.

Aanmelden voor de film

Bestel direct kaartjes